Etusivu arrow ALÄ OTA KISSAA!!!
ÄLÄ OTA KISSAA!!!! PDF Tulosta Sähköposti

 

 

 

 

…tai mitään muutakaan lemmikkiä, ellei sinulla ole todella edellytyksiä tai sitoutumista hoitaa sitä sen koko elämän ajan. Se tarkoittaa suunnittelua, varautumista tulevaan ja vastuunottoa jopa 20 vuoden ajaksi. Älä tee sitä! Ei vaikka juuri nyt kuinka haluaisit. Sillä pelkkä halu ei tässä tapauksessa riitä. Harkitse ja sen jälkeen vielä harkitse uudelleen. Tämä on juuri se erinomainen paikka kaikille vanhemmille harjoitella (tai joissain tapauksissa aloittaa ja opetella) sanomaan lapsilleen: ”Ei. Ei käy!” Tulette tarvitsemaan sitä taitoa myöhemminkin lastenne ja nuortenne kasvatuksessa. Käyttäkää mahdollisuuttanne nyt. Ja pyydä myös ystäviäsi ja tuttaviasi luopumaan lemmikin hankkimisesta.
 

Mielestäni suomalaiset eivät ole erityisen julmaa kansaa, joka tarkoituksellisesti aiheuttaisi eläville ja tunteville olennoille tuskaa ja ahdistusta tai joka välinpitämättömyyttään tai huvikseen tappaisi luontokappaleita. En voi siksi selittää kansamme käyttäytymistä muulla kuin tyhmyydellä. Mikään muu ei selitä sitä, että vuosittain satoja, jopa tuhansia kissoja (ja muita lemmikkejä) otetaan ensin perheenjäseneksi ja sitten niistä jopa vain muutaman kuukauden jälkeen pyritään pääsemään eroon keinolla millä hyvänsä.
 
On sydäntä raastavaan katsoa miten julmasti ja välinpitämättömästi ihmiset (”Meiltä kissanne saa parhaan kodin, emmekä ikinä luovu meidän Missestämme. Hänhän on perheenjäsenemme!”) kohtelevat ”rakkaita lemmikkejään” kiinnostuksen loppuessa tai olosuhteiden muuttuessa vain päästäkseen eroon kiusallisista perheenjäsenistään. (”Ottakaa joku tämä tästä heti tai piikitetään saman tien. Ei väliä, kunhan vaan pääsen eroon siitä.”).

 
Mikään muu ei mielestäni selitä sitä, miksi yhtäkkiä ajanpuute, lapsi, muutto, kerrostalo, rakastuminen, koira tai joku muu syy riittää kissan lopetukseen tai edes sillä uhkaamiseen. Useat allergiatapauksetkaan eivät ole välttämättä kissasta johtuvia. ”Silmiä kirvelee ja ihoa kutittaa –hetkinen, hei, mutta meillähän on kissa. Se täytyy nyt heti lopettaa! 50 % suomalaisista kärsii erityisesti talvisaikaan atooppisesta ihosta ja kuivasta sisäilmasta johtuvasta silmien kuivumisesta ja kirvelystä, jota tavallinen huonepöly kiihdyttää!. Fiksu ja asiallinen toimintatapa vaatii muuten aina oikean allergiatestin tekemisen! Käytäntö on kuitenkin toinen. Monet ihmiset menevät mutu-tuntumalla ja ovat tästä syystä heti tappamassa lemmikkiään. He kärsivät toisen allergeenin takia edelleen oireista edelleenkin, vaikka Misse on jo tuhkattu. Monet allergiaoireet olisivat lievinä suhteellisen helposti hoidettavissa kissan harjaamisella, siivoamisella ja antihistamiinilääkkeillä. Allergian ei tulisi koskaan tulla kenellekään yllätyksenä. Ennen lemmikin hankkimista fiksu ihminen voi ja hänen pitää miettiä miten kantaa vastuunsa ja hoitaa asian, jos tilanne tulee koskaan ajankohtaiseksi.
 
Erityisesti nuorten, lapsettomien ihmisten miettiessä kissan hankkimista tyhmyys tai viattomammin ajattelemattomuus tiivistyy. Hoivahalu on niin suuri, ettei tulevaisuutta ei ajatella eikä siihen varauduta millään tavoin. Useimmat nuoret parit haluavat ja hankkivat lapsia, ja tekevät niin jossain vaiheessa. Yllättävän useiden täytyy ennen sitä kuitenkin leikkiä oikeaa perhettä ja hankkia kissa-vauva (joskus myös koira) harjoittelua varten. Kun perheenlisäys sitten tulee, kissa saa ensimmäiseksi kummilahjana piikin ja päätyy biojätteeksi. Tietämättömyys toksoplasmainfektiosta (esim. tästä linkistä http://ohjepankki.vsshp.fi/fi/2795/11004/ ), sen välttämisestä ja sen vaikutuksista sikiöön johtaa siihen, että ensimmäisestä vinkistä kissa on jo eläinlääkärillä lopetettavana. Asiaa ei ole silloin viitsitty selvittää etukäteen ennen kissan hankkimista, eikä sitten viitsitä hankkia tietoja siitä kuinka tartunnan voi tosiasiassa helposti välttää ja kuinka olosuhteet voidaan järjestään niin, että kissa voi ihan hyvin jäädä perheeseen. Kissaa ei tarvitse lopettaa tai antaa pois. Perheen rutiinit voidaan hoitaa niin, että raskaana oleva nainen ei hoida kissanlaatikkoa ja siivouksesta ja hygieniasta huolehditaan tarkemmin. Kissa voi olla myös ne muutamat kuukaudet toisaalla hoidossa. Useimmat kissanomistajat ovat jo tietämättään hankkineet täyden immuniteetin toksoplasmainfektiota vastaan. Sekin on helppo testata ja vahvistaa. Vaihtoehtoja löytyy jokaiselle, joka ei ole täysin välinpitämätön, tyhmä tai saamaton. Sikiön ja lapsen terveyttä ei tarvitse vaarantaa, vaikkei perheen kissaa uhratakaan.
 
Usein syntymän jälkeen aikaa ja tilaa kissalle ei enää ole – ei sydämessä eikä päässä. Kissalle ei ”kerrota oikein” uudesta perheenjäsenestä ja ensimmäisen ongelman kohdatessa kissaa taas viedään piikitettäväksi. Jos kissaa ei tutustuteta uuteen perheenjäseneen ihmisten toimesta, se tekee tuttavuutta sitten itse omatoimisesti. Useimmiten nuuhkimalla, mutta joskus myös virtsalla merkkaamalla. Pissiihän uusikin perheenjäsen oman reviirinsä ja jättää omat hajunsa merkiksi olemassa olostaan. Totta kai kissakin tekee niin. Lisäksi kissa ei välttämättä tajua (niin kuin ei vanhemmat sisaruksetkaan) miksi uusi olento saa kaiken huomion ja hänet on hylätty tai lukittu toiseen huoneeseen. Kun kissa ja vauva ovat päässeet sinuiksi ja kissa toteaa, että uudesta olennosta ei ole mitään hyötyä mutta ei vaaraakaan, kaikki palaa ennalleen elleivät hysteeriset vanhemmat ehdi tappaa kissaa ennen sitä. Älkää hankkiko kissaa, ellette kykene varautumaan ja hoitamaan asioita oikein. Odottakaa rauhassa, hankkikaa ensin lapset, antakaa niiden kasvaa muutaman vuoden, testatkaa perheenne allergioiden varalta, selvittäkää urasuunnitelmanne, elämantavoitteenne ja –arvonne ihan rauhassa – ja harkitkaa sen jälkeen uudelleen kissan hankkimista. Silloin sekä te että lapsenne saavat kokemuksesta paljon enemmän. Kissasta puhumattakaan.
 
Toivon, että meistä kaikista suomalaisista löytyisi sen verran viisautta ja välittämistä, että kykenisimme itse arvioimaan tai ymmärtämään milloin meistä itsestämme tai jostain läheisestämme ei ole lemmikin hankkijaksi sekä myös rohkeutta puuttua asiaan jos näin on käymässä. Psyykkiset ongelmat, työttömyys, köyhyys, vammaisuus, sairaus, keikkatyöt, opiskelu, aikaa vievät harrastukset tai muut sitoumukset, tai vanhuus, muutamia mainitakseni, eivät ole este lemmikin hankkimiseksi, mutta näissä tapauksissa varoituslamppujen tulisi loistaa ja erityistä viisautta ja harkintaa käyttää. Erikoistilanteet vaativat erikoisjärjestelyjä. Esimerkiksi eräässä tapauksessa vanhemmat olivat hankkineet (eläinsuojeluyhdistykselle valehdellen) yksinelävälle, psyykkisesti sairaalle tyttärelleen (26 vuotta) kissoja terapia- ja sosiaalistamistarkoituksessa. Kissat voivat jossain tapauksissa todellakin auttaa tällaisissa tilanteissa, niin lääkäri oli heille kertonut. Tässä tapauksessa kissat kuolivat nälkään, eikä tytärkään voinut tapahtuneesta yhtään paremmin. Sen sijaan, että kissa annetaan valvomatta sairaalle ihmiselle, jolla on jo vaikeuksia huolehtia itsestään saati sitten muista, vanhemmat olisivat voineet harkita asiaa viisaasti ja ratkaista asian toisin keinoin. He olisivat esimerkiksi voineet järjestää tyttärelleen mahdollisuuden valvotusti olla kissojen kanssa ja hoitaa niitä.
 
Jos sinulla ei ole työpaikkaa tai varmuutta siitä, että pystyt huolehtimaan itsestäsi, terveydestäsi, lähimmäisistäsi ja toimeentulostasi, on hyvin todennäköistä, ettet pysty huolehtimaan kissastasikaan vaan se aiheuttaa tahtomattaankin sinulle lisää vaikeuksia ja huolia. Kissa tarvitsee omistajaltaan aikaa, ruokaa, tilaa, huolenpitoa ja terveydenhuoltoa – kaikki tuo maksaa ja on pois jostain muusta. Sinun on oltava epäitsekäs ja luovuttava jostakin muusta huolehtiaksesi kissastasi. Huonosti hoidettu ja väärin ruokittu, sairas kissa vaatii vielä enemmän aikaa ja rahaa. Ja vaikka olisitkin epäitsekäs ja valmis luopumaan omista eduistasi kissasi hyväksi, sekään ei riitä. Oletko todella, kaikissa tilanteissa, valmis ja kykenevä huolehtimaan siitä? Mitä tapahtuu sitten, kun jostain syystä et pysty enää siihen? Mikä on kakkossuunnitelmasi? Toivottavasti se ei ole piikille vienti. Jos on, älä ota kissaa lopetettavaksi äläkä anna kenenkään muunkaan tehdä niin.. Hanki tietoa! Kysy neuvoa! Harkitse viisaasti!
 
Jos haluat olla viisas ja välttyä vaikeuksilta: Hanki mieluiten kaksi kissaa samasta pesueesta yhdellä kertaa. Silloin voit olla varma, että ne tulevat toimeen keskenään, saavat seuraa toisistaan ja voivat paremmin. Myös sinun elämäsi on helpompaa ja saat lemmikeistäsi enemmän. Kissat ovat yksilöitä. Ne tottuvat helposti omaan reviiriinsä ja perheeseensä, eivätkä kaipaa muutoksia. Kahden aikuisen, toisille tuntemattoman kissan asuttaminen samaan talouteen vaatii kokemusta, kärsivällisyyttä ja taitoa eikä se välttämättä silloinkaan onnistu. Nuorempien (< 5 vuotta) kissojen kanssa on mahdollista, että ikätoverit löytävät toisensa ja uusi ”perhe” löytyy. Kun toinen kissoistasi ajan myötä vanhuuttaan ensin kuolee, älä rääkkää jäljelle jäänyttä vanhusta ottamalla toista kissaa ”kaveriksi”. Yksin pitkään eläneet kissat harvoin suvaitsevat ja kykenevät elämään toisen kissan kanssa samassa taloudessa. Ne viihtyvät parhaiten ainoina kissoina sinun seurassasi.
 
Viimeisenä. Poikkeustapauksia lukuun ottamatta – älä hanki koiraa, kania, marsua, kilpikonnaa, gerbiiliä, hiiriä, käärmettä tai mitään muuta lemmikkiä kissasi kanssa samaan talouteen, vaikka kuinka sitä itse haluaisit tai lapset kinuaisivat. Eikä päinvastoin. Jos sinulla on jo muita lemmikkejä – älä hanki kissaa tai hamstraa muita lemmikkejä. Luonteenheikkous tässä aiheuttaa kaikille kärsimystä. Eläintarha sijaitsee Korkeasaaressa, sen pyörittäminen vaatii ammattilaisia ja oman ison saaren. Lisäksi kaksi kissaa riittää kaikille ihan hyvin. Älä kerää itsellesi kissoja, joista et sitten kykene huolehtimaan pidemmällä aikajaksolla ja olosuhteiden muuttuessa. Eikä muutenkaan. Kaksi on riittävästi, mutta ei liikaa.
 
Ihmettelet varmaan tässä vaiheessa mikä on ollut tämän kirjoituksen tarkoitus ja lähtösysäys. Pyydän sinua siksi lukemaan tätä kirjoitusta seuraavat ilmoitukset, jotka otettiin talteen osasta ”Lemmikkipalstan” ilmoituksista yhden päivän aikana. Kaikista karmeinta asiassa on se, että nämä kissat ovat kuitenkin etuoikeutetussa asemassa, sillä joku on jossain viitsinyt edes nähdä hiukan vaivaa päästäkseen ei-toivotuista perheenjäsenistään eroon arvokkaasti eroon. Vaikkakin piikityksellä uhaten, jos kissa ei heti löydä uutta osoitetta.
--------------------------------------------------------------------------------
>>2 x leikattua aikuisia maatiastyttöjä
Eläkeläis äitini muuttaa palvelutaloon ja joutuu näin ollen suureksi surukseen luopumaan kissoistansa. Joko erikseen tai yhdessä.Kissat ovat leikattuja tyttöjä,tarkkaa ikää ei ole tiedossa mutta arviolta 8-10 vuotta on lähellä oikeaa.kissat ovat asuneet koko ikänsä sisäkissoina kerrostalossa.
Hiljalleen heistä varmasti saa myös ulkokissoja mutta sisällä olokin käy jos aktiviteetteja joko laji toverista tai ihmisestä saavat. Sisäsiistejä,terveitä ja aikuismaisen rauhallisia.
Molemmilla kissoilla lopetus jos uutta kotia ei löydy joten jos uudessa kodissa ilmenee vakavia sopeutumis ongelmia ja kissat eivät ole mahdottoman matkan päässä kissat voidaan hakea takaisin lopetettavaksi meidän kauttamme,haluaisimme vain että kissat saisivat
edes mahdollisuuden vielä löytää uusi rakas syli kehrätä ja hurmata olemuksellaan.
 
>> Maatias kissat
Pitkän harkinnan jälkeen joudumme luopumaan kahdesta tyttö kissasta! ovat asuneet omakotitalossa maaseudulla. Kissoilla on  ikää 1,5v ja 2v. Nuorempi kissoista on leikattu! Mörö on kehruukone, joka rakastaa huomiota ja pitkiä rapsutteluhetkiä Nöpö on rauhallinen ja on huolehtiva luonne. Luovumme kissoista, koska meille on keväällä tulossa toinen lapsi. Kissat eivät myöskään tule toimeen meidän koiramme kanssa, vaikka ovat asuneet jo yhdessä pitkään. Eivät pysty olemaan samassa huoneessa ilman tappelua.
 
>> 2 Maatiaiskissaa
Elikkäs, annetaan HYVÄÄN kotiin 2 maatiaista. Kyseessä vuoden ikäiset sisarukset, tyttö  ja poika Nämä suloiset on leikattu molemmat Olen muuttamassa ja nämä eivät tule toimeen perheen kolmannen kissan kanssa. Tärkeää on kissat pääsisi rakastavaan kotiin, elämään  rauhallista ja tasapainoista elämää.
 
>> kollikissa
ihana harmaa viime vuoden toukokuun viiminen päivä syntynyt leikkaamaton kolli.nyt juuri tehnyt uudet pennut.itse aijon pitää nartun ja pennun.pietarin isä oli pitkä karvainen angora,aiti maatiainen,kasmirin pehmeä turkki rauhallinen,ihmisiin tottunut,eimerkkaile reviiriään.kerrostalo asunnossa asunut,sisäsiisti.
 
>> Maatiaiskissa veljekset
10 kk:n ikäiset pojat etsivät rakastavaa ja pysyvää kotia.
Pojat ovat sisäkissoja. Joudumme luopumaan pojista koska muutimme yhteen asumaan ja taloudessa oleva koira ei hyväksy kissoja. Kissat tulevat toimeen koirien ja
muiden eläinten kanssa. Poikia ei ole leikattu. Kaikki tarvikkeet saa mukaan.
 
>> Puolipitkäkarvainen rouvakissa
rouvakissa vailla syliä, johon  käpertyä kehräämään.Tulee toimeen myös toisten kissojen ja koirien kanssa, mutta jos saisi valita,olisi ainoana silmäteränä tai rauhallisen kissa/koirakaverin kanssa. On siis omaa rauhaa rakastava
raksunaattori, joka hellyydenpuuskan yllättäessä tunkee väkisin rapsuteltavaksi. Jäänyt siis toisten kissojen jalkoihin ja stressaa siitä tällä hetkellä turhan paljon, jotta elämä olisi kissalle tarpeeksi hyvää.
 
>> maatiaiskissa,naaras
annetaan hyvään kotiin lokakuussa vuoden täyttänyt tyttökissa,Misse.Annetaan muuton vuoksi pois,uudessa asunnossa ei sallita eläimiä. Misse on siro syliä ja rapsutuksia rakastava leikkaamaton narttukissa. Erittäin hellyyden kipeä,lapsien toimeentuleva kissa. Ollut
sisäkissana joten en ole leikkauttanut mutta uuden omistajan halutessa voin sen kustantaa. Ollut koiran kanssa tekemisissä,alkuun oli hankalaa mutta nyt nukkuvat vierekkäin ongelmitta.Toivoisin löytäväni misselle nopeasti uuden kodin,muutto on edessä maaliskuun lopussa,muutoin misseä uhkaa lopetus jota en nuorelle ja aivan ihanalle kissalle halua
 
>> kiltti,seurallinen 1v kolli
annetaan eläinmäärän vähentämisen vuoksi huippu seurallinen ja kiltti kissa uuteen hyvään kotiin. rakastaa sylissä oloa ja huomiota,tottunut myös pieniin lapsiin ja koiriin,kaneihin jne. todellinen kehruu kone!
poikaa ei ole leikattu eikä rokotettu (ollut aina sisäkissana,eikä anneta kuin sisäkissaksi) mutta madotettu on säännöllisesti ja on terve poika :) sisäsiisti.meilaa jos kiinnostaa ja kerro millainen koti olisi tarjolla,valitsen
uuden kodin tarkkaan koska kissalla ei ole kiire uuteen kotiin
 
>> 2kpl urosmaatiaiskissat
annetaan mielellään maalle(huomioidaan myös muut missä ulkoilu mahd)poika veljekset ovat 1,5v ja erittäin sosiaalisia sekä ihmis rakkaita,pitävät lapsista.Joudumme luopumaan kissoista koska muutimme kerrostaloon,ja ei mahd.pitää ulkona.
 
>> Maatiainen-kissa
Nyt alkaa olla jo kiire Taavi-kissalla, ollaa etitty kotia jo monta kuukautta pojalle.  7-vuotis leikattu poikakissa. Sisäkissana ollut koko ikänsä. Ei pieniin lapsiin tottunu, eikä toisiin kissoihin.Meille syntyi vauva ja on kovin mustasukkanen vauvasta. Huomenna Pe
ois nukutusaika pojalle. Toivon ja rukoilen et joku lukisi ilmoituksen ja oisi valmis antamaan pojalle kodin.
 
>> Maatiais-tyttö
Leikattu pienikokoinen maatiais-tyttökissa etsii hyvää pysyvää kotia muuttuneen perhetilanteen vuoksi. Neiti n.2-vuotias sisäsiisti, kiltti sylikissa. Tottunut toisiin kissoihin/koiriin, lapsiin.
 
>> Kaksi leikattua poika kissaa
Annetaan kaksi leikattua todella kilttiä poika kissaa hyvään kotiin. Molemmat kissat ovat todella ihmisrakkaita ja sisäsiistejä. Kesäisin ovat tottuneet olemaan myös ulkosalla valjaissa. Nuorempi kissa on 4-vuotta, oikea lössykkä ja osaa noutaa teipistä tehdyn pallon kun nakkaa. Vanhempi on  7-vuotta. Enemmän rauhallisempi sivusta katselija mutta rakastaa ihmisten paijjauksia. Joudumme luopumaan
kissoista, koska perheeseemme on tulossa kesällä toinen vauva ja nykyinen kolmiomme käy ahtaaksi neljälle ihmiselle ja kahdelle kissalle.
 
>> Maatiaistyttö
 Muutin nykyisen perheeni luo,koska aikaisemmassa perheessä ilmeni allergia.Valitettavasti nykyisessä perheessä asustelee minun lisäkseni
 kaksi käärmettä ja kaksi rottaa ja tämä stressaa minua valtavasti Olen kaikinpuolin mallikelpoinen tyttö,kiltti ja sisäsiisti.Rakastan lapsia,nykyisessä perheessäni on vuoden ikäinen lapsi ja minusta on hauska innostaa häntä leikkimään kanssani.Ainut asia jonka joku voi laskea huonoksi puoleksi on että kehräämiseni on erittäin kova äänistä,mutta sehän vain kertoo pitämiseni laadusta :)
Nauttisin varmasti toisten kissakavereiden seurasta,ainakin mummun kissakaveri on kiva,joten olisi hyvä jos uudessa perheessäni olisi minulle kaveri.Mutta erilaisista hiiristä ja rotista sun muista jyrsijöistä en pidä muuta kuin ruokana.. Mukaani saan oman vessani,ruokakipot ja ruuat mitä on jäljellä.. Minua ei kuitenkaan anneta ihan mihin tahansa kotiin vaan emäntäni haluaa että kerrot perheestäsi ja ympäristöstä johon minut ottaisit..Olen ollut ihan
 sisäkissana mutta uskon että oppisin ulkoilemaankin..Jos minä tunnuin sellaiselta tytöltä joka voisi mahtua sinun sydämeesi niin otathan yhteyttä emäntäni sähköpostiin :) ai niin vaikka naisilta ei ikää kysytä niin olen noin vuoden ikäinen ;)
 
>> 3 maatiais-narttua
Annetaan muuttuneen elämäntilanteen vuoksi kaksi n. puolitoista vuotiasta ja yksi n. puoli vuotias narttukissa. Vanhemmat kissat täytyy leikkauttaa mahdollisimman nopeasti, muuten ovat hyvin voivia ja madotukset kunnossa. Väritykseltään kaikki ovat mustavalkoisia,pienimmässä on eniten mustaa.
 
>> Maatiainen
Annetaan kaksi erittäin ihmisystävällistä kissaa hyvään kotiin. Joudun luopumaan kissoista koska muutan paikkaan jossa niitä ei voi pitää.Jos sinulla on tarjota koti kahdelle maailman parhaalle kissalle ota ihmeessä yhteyttä. He täyttävät pääsiäisenä 6 vuotta ja ovat olleet sisäkissoina koko elämänsä. Tulevat erittäin hyvin toimeen täysin
vieraidenkin ihmisten kanssa, tietyin varauksin myös muiden eläinten kanssa
 
>> kiltti tyttökissa
Joudumme luopumaan kissastamme tilanahtauden vuoksi lapsikatraan kasvaessa. Kisu on 1,5 vuotias leikattu, väritykseltään harmaa,valkoista tassuissa ja kaulan alla. Hän on lapsiystävällinen, sisäsiisti ja tottunut myös muihin eläimiin. Hyvään kotiin, mieluiten maalle tai ainakin omakotitaloon. Viihtyy sisällä eikä juuri kaipaa
ulos mutta on tottunut ulkoilemaan valjaissa
 
>> 2 leikattua tyttöä, maatiaisia
Annetaan 2 leikattua tyttökissaa, 2,5 v ja 2 v.
Tinka on Luonteeltaan rauhallinen makoilija, viihtyy sylissä kun hellä hetki on päällä. Vielä leikkisä; luonnettakin löytyy.
Luonteeltaan hyvin ihmisrakas, leikkisä ja kiltti.
Kissat eivät enää tule toimeen meidän muiden kissojen kanssa. Aremmat nartut saavat kyytiä ja Töpö menisi suoraan jo päälle, jos tilaisuus olisi. Lisäksi stressaavat selvästi vieraiden kissojen hajuista, joita meillä on kissaprojektien tiimoilla.
Antaisin tytöt mielellään samaan kotiin tai ainoiksi kissoiksi.Aikuisen uroksen kanssa voisivat tulla toimeen, mutta ei useamman kissan laumaan. Ihmisille tytöt ovat todella ihania, sosiaalisia eivätkä yhtään arkoja.
 
>> Maatiainen, uros
Joudun luopumaan ajanpuutteen vuoksi rakkaasta kissastani ja annan sen pientä korvausta vastaan perheeseen jossa on aikaa lemmikille.
Kyseessä on 2,5 vuotias mustavalkoinen maatiais poika jolla maailman ihanin luonne nukkuu kainalossa ja tykkää viettää aikaa sylissä siis hyvin seurallinen:)
 
>> maatiaiskissat alle 1 vuotta.
Yksi tiikerikuvioinen uroskissa ja 3 valko-musta (naaras ja 2 urosta) tarvitsevat uutta kotia. Meillä ei riittää tilaa niille.
 
>> poika maatiais kissa
joudumme luopumaan rakkaasta lakusta muuton takia lakulla on ikää 1,5v. laku on hellyyden kipee ja se juttelee takasuin kun sille juttelee tulee toimeen koirien kanssa mukaan raapimis puu,  laku on ollu sisä kissana ei osaa olla ulkona.
 
>> maatiaskissa naaras
Annetaan hyvään ja rakastavaan kotiin hellyyttä rakastava pieni ja siro 3vuotias naaras kissa. Kissaa ei ole leikattu, mutta kiimojaan ei ole montaa ollut. On täysin ihmisen kasvattama, että sisäkissana elellyt. Hieman stressi altis ja sen huomaa kiimojen vähäisyydestä (muuton jälkeen ei tullut kiimaa vuoteen). Joudumme luopumaan kissasta
sen jatkuvan stressin takia. (stressaa pienistä lapsista, meillä1,5vuotias poika)Kissa viettää suurimmaksi osaksi aikaa saunassa,toivomme pienelle kisullemme rakastavan kodin jossa olisi tilaa leikkiä (rakastaa leikkiä). Mukaan saisi kissanhiekkalaatikon, kissan kupit ja kissanraapimispuun (ei raavi mitään muuta kuin raapimispuuta). Ruuat voin antaa kanssa mukaan jotta pääsee vauhtiin.Kissa on tosi helppo ja kiltti tapaus.
 
>> Maatiaskissa, narttu
Harmaa 4-vuotias leikattu tyttökissa Lahdesta etsii uutta kotia.Viettänyt koko elämänsä sisäkissana ja pelkää olla ulkona. Viihtyy ihmisten ja toisten kissojen kanssa vaikka on alkuun arka. Joudun luopumaan kissasta tyttöystävän allergian takia.
 
>> Harma poikka kissa
Annetaan 1 1/2 vuottinen kissa, muutton vuoksi. Ihan kiltti, lempeä ja viisas. Osa puhua! :)
 
>> 2 maatiaskissaa neitokaista
Olemme hiljattain muuttaneet "maaseudulta" keskustaan, ja tytöt tottuneet pihalla oloon. Uudet naapurit eivät kissoista pidä (aikovat myrkyttää pihan), joten kiire olisi!!!! Pipsa, rauhallinen, kiltti, pienikokoinen kaksivuotias ja Pipsan pentu juippi (lasten antama nimi, vaikka tyttö onkin)täyttää heinäkuussa vuoden. Kissat haluaisin samaan kotiin maalle. Käyvät laatikollakin, mutta tottuneet olemaan ulkona.
 
>> Etsimme pikaisesti aikuisille kissoillemme uusia hyviä koteja lapselle puhjenneiden vakavien astmatyyppisten allergiaoireiden takia. Kotia vielä etsivät:
Nekku 11.5-vuotias kilpikonna britti
8-vuotias ragdoll,7-vuotias suklaakilpikonna britti
Ninni ja Nekku eivät oikein hyvin
sovellu aivan pienten lasten kanssa. Kissat ovat leikattuja. Ninni ja Emma siirtyvät tilapäismajoitukseen Nekku lähtee alkuviikosta paremmille hiirestysmaille, ellei kotia löydy :-(. Jos voit tarjota hyvän kodin jollekin heistä, ota pikaisesti yhteyttä.
 
>> sekarotuinen, naaras
 12 vuotias leikattu naaras kissa, hyvään kotiin jossa jaksetaan kissan tilapäisiä mielen oikkuja. Tipsu on ulkokissa ja kesäisin sitä ei paljoa näy. Terve, hyväkuntoinen ja pieni raidallinen kissa
 
>> poikakissat
annetaan pahan allergian vuoksi kaksi leikattua, rokotettua ja asianmukaisesti madotettua 9kk ikäistä maatiaispoikakissaa. kissat ovat sisäkissoja. kiire! lähtevät piikille jos ei uutta kotia löydy pian

>> tyttö kissa
elikkä annetaan 1vuotias tyttö kissa hyvään kotiin koska hommasimme juuri koiran ja ne eivät tule toimeen koska koira jahtaa sitä aina kun näkee sen jossakin. kissa on musta-valkoinen todella kiltti mutta arka,tulee yleensä iltaisin sänkyyn nukkumaan meidän kanssamme. mieluiten kissa sellaiseen paikkaan missä on ainut eläin taikka ei joudu olemaan koiran kanssa tekemisissä.asialla olisi todella kiire koska kissa ei suostu syömään ja joutuu olemaan vaan vessassa koko ajan ettei koira sitä jahtaisi
--------------------------------------------------------------------------------
 
 
 
Voin vain kuvitella kuinka moni Suomessa tällä hetkellä on viemässä kissansa eläinlääkärille lopetettavaksi, hylkäämässä sitä tai yrittämässä itse tappaa kissaansa kotikeinoin - maksaahan eläinlääkärin piikki ainakin 40 euroa ja on kallista. Nämä ilmoitukset kertovat kissojen kohtelusta ja elämän arvostuksesta tämän päivän Suomessa. Onko mielestäsi syynä julmuus, tyhmyys, itsekkyys, välinpitämättömyys vai yleinen elämän ja toisista välittämisen puute? Päätä itse. Minä veikkaan tyhmyyttä ja toisaalta välittämisen puutetta. Nyt kun olen saanut huomiosi, pyytäisin sinulta yhtä asiaa. Toivon, että voisimme aloittaa välittämisen oppimisen yhteiskunnassamme olemalla hankkimatta itsellemme kissaa, silloin kun se ei ole viisasta. Seuraavaksi toivon, että uskallamme puuttua asiaan myös silloin, kun jonkun toisen ei ole viisasta hankkia itselleen luontokappaletta, josta ei kykene huolehtimaan. Jos onnistuisimme siinä, ehkä meillä on toivoa oppia myös välittämään ja huolehtimaan toisistamme – lähimmäisistämme - paljon paremmin kuin tällä hetkellä teemme. Se tekisi meistä suomalaisista paljon viisaampia ja lemmikeistämme paljon arvokkaampia – eikö totta?
 
Jos olet kanssani samaa mieltä, olet tervetullut sivuillemme ja auttamaan kotia tarvitsevia kissojamme.

 

 
Lisää tämä sivu suosikkeihisi